Existeixen documents escrits que ja refereixen l’existència de cal Sansa a les primeries dels segle XVIII. La casa va patir un incendi l’any 1910 i es va refer parcialment però només com a paller el 1935. Les obres de reconstrucció de l’actual habitatge són, tanmateix, molt més recents, acabant-se l’any 2016.

Els treballs de reconstrucció s’han dut a terme procurant la màxima integració amb l’entorn del poble. Tota la pedra utilitzada és la que anys abans havia conformat l’antic habitatge. Les finestres, bigues i sostre són tots de fusta natural, preservant així el caràcter rústic de la casa, i conferint-li -en combinació amb els  moderns sistemes d’aïllament- les millors característiques tèrmiques per al confort hivernal.

Per a la calefacció s’ha optat per l’ús d’estufes de biomassa (pellets de fusta) i d’una llar de foc, que contribueixen a una explotació més ecològica i sostenible.

© Jordi Play
© Jordi Play

LA CASA PER DINS. L’espai superior: Saló menjador, cuina i terrassa:

L’espai principal de cal Sansa és, sens dubte, el seu espaiós menjador, que es situa a la planta superior per donar prioritat a les vistes del Cadí des dels amplis finestrals o des de la terrassa.

© Jordi Play

El menjador està equipat amb dos còmodes sofàs, una taula per a vuit comensals (ampliable a 10), TV, HDD amb més de 200 pel·lícules, una magnífica llar de foc i una estufa de biomassa (pellets), per al màxim confort també els dies més freds de l’any. Tota la casa disposa de Wi-fi per connexió a internet.

© Jordi Play
© Jordi Play

A cal Sansa vam decidir no construir un tancament entre el menjador i la cuina, per oferir una major comoditat d’ús i facilitar el contacte entre els seus usuaris. Els espais, però, queden separats i delimitats de forma convenient.

© Jordi Play
© Jordi Play
© Jordi Play
© Jordi Play

La cuina és espaiosa i està completament equipada (placa d’inducció, campana, rentaplats integrat, nevera, forn elèctric, microones, cafetera de càpsules -Dolce Gusto-,  etc…).

© Jordi Play
© Jordi Play

La planta superior es completa amb la terrassa, l’espai perfecte per esmorzar, prendre el cafè, fer una xerrada a qualsevol hora, o fins i tot per fer una becaina penjats del sostre.

© Jordi Play
© FCC

La planta baixa, habitacions i banys

La planta baixa ofereix tres espais per dormir: dues habitacions amb llit doble (150 cm), i un espai obert, amb un llit individual, una zona d’estudi i joc, i una amplia llitera, que fa les delícies dels nens, o dels que evoquen els refugis de muntanya on alguns hem dormit sovint. També hi trobareu dos banys complets.

© Jordi Play

Habitació 1: Amb vistes al Cadí

© Jordi Play
© Jordi Play
© Jordi Play
© Jordi Play

Habitació 2: Amb escriptori, per si cal combinar l’estada amb la feina.

© Jordi Play
© Jordi Play

La zona de llitera, estudi i joc:

© Jordi Play
© Jordi Play

© Jordi Play

© Jordi Play

Els banys:

El bany principal disposa, a més de totes les peces sanitàries, d’una rentadora per si escolliu fer la bugada durant la vostra estada.

© Jordi Play
© Jordi Play
© Jordi Play
© Jordi Play

L’Era:

A cal Sansa disposareu també d’un espai obert, l’Era, on gaudir del bon temps, llegint, descansant, jugant a l’aire lliure en un espai privat o fent servir la barbacoa (parrilla de 57 x 42 cm)